Bewoners Riethove skypen met het thuisfront

18 mrt 2020
Het personeelsteam van woonzorgcentrum Riethove in Oudenburg gaat bewoners helpen door te skypen met het thuisfront. Op deze manier komen de bewoners in visueel contact met de familie  en kunnen ook de thuisblijvers met eigen ogen zien hoe het er in het WZC aan toegaat. 

Door het bezoekersverbod is het in alle woonzorgcentra niet meer mogelijk om fysiek in contact te komen met de bewoners. Om bewoners in contact te brengen met het thuisfront nemen we de tijd om de bewoners – naast de klassieke telefoongesprekken – kennis te laten maken met de moderne communicatiemiddelen. Zo gaan we in WZC Riethove skype-momenten inlassen overdag. Dankzij skype is videochat mogelijk. Familieleden, vrienden of mantelzorgers die in contact willen komen met één van de bewoners kan een moment afspreken met het personeel waarop het skypegesprek zal plaatsvinden.

De contactpersonen ontvingen een bericht met informatie over deze nieuwe werking. Het personeelsteam voorziet ook in de begeleiding bij de bewoners om dit in de praktijk zo vlot mogelijk te laten verlopen.