Beveiliging snelwegparking Westkerke

12 okt 2023
  Facebook  Twitter  Email  Print
Vanaf maandag 16 oktober 2023 voert het Agentschap Wegen en Verkeer enkele ingrepen uit aan de snelwegparkings langs de E40, in Mannekensvere en Westkerke. Er wordt hekwerk in de middenberm geplaatst, nadat de omheining in het verleden al werd verstevigd en er camera’s werden geplaatst. Tijdens het plaatsen van het hekwerk wordt de linkerrijstrook ingenomen. Volgens de huidige planning zijn de werken eind november achter de rug.

Beveiliging van parkings langs E40

De snelwegparkings van Mannekensvere, in Middelkerke, en Westkerke, in Oudenburg, zijn al langer een doelwit van mensensmokkelaars. Transmigranten kruipen er in vrachtwagens in de hoop in Engeland te geraken. Met enkele ingrepen wil de Vlaamse overheid de parkings beter beveiligen tegen transmigratie.

Hekwerk in middenberm

Zo wordt er een hekwerk in de middenberm geplaatst, ter hoogte van de parkings. Dat hekwerk moet transmigranten verhinderen om de snelweg over te steken. Op de parkings richting Frankrijk werden in het verleden ook al camera’s geplaatst om de situatie op het terrein nauw op te volgen. 
Normaal gezien zouden deze ingrepen plaatsvinden in 2022. Door een tekort aan grondstoffen en de stijgende prijzen werden ze uitgesteld tot 2023.

Hinder voor linkerrijvak

De werken in Westkerke starten op 16 oktober 2023 en duren tot eind oktober. In Mannekensvere wordt er gewerkt van 6 november tot eind november. Tijdens het plaatsen van het hekwerk neemt de aannemer het linkerrijvak in, in beide rijrichtingen. Het verkeer rijdt dan over 1 rijstrook in plaats van 2 en er geldt een snelheidsbeperking.

Meer weten?

Alle informatie vind je op wegenenverkeer.be/oudenburg.