Bankneutrale geldautomaat in het centrum

17 apr 2023
Sinds kort vind je een bankneutrale geldautomaat van Batopin in het centrum van Oudenburg. Het automaat werd geïnstalleerd aan de Zuidpoort. Hierdoor kunnen onze inwoners er zeker van zijn steeds cash geld te kunnen afhalen in eigen stad.

Het is een algemene tendens dat de grootbanken lokale filialen sluiten uit besparingsoverwegingen. Zo hebben maar liefst drie banken vorig jaar de deur achter zich dichtgetrokken in Oudenburg. Hierop ontstond enige onrust bij de inwoners, waarop de stad in overleg gegaan is met Batopin, de koepelorganisatie van de vier grootste banken van ons land. 

Dit overleg resulteerde in de installatie van een bankautomaat aan de Zuidpoort, waarbij Batopin de ruimtes aan de stad huurt. De locatie is weloverwogen omdat deze op het kruispunt ligt van en naar alle deelgemeentes. Iedere inwoner van onze stad dient deze plaats meerdere malen per week te passeren.

De stad blijft verder in overleg gaan met Batopin om nog een tweede automaat te voorzien waar ook geld kan gestort worden. Zowel de lokale ondernemers als de stad blijven hier vragende partij voor.