Back-to-school-actie

1 aug 2021
Met de coronacrisis is het voor veel gezinnen moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen, en al zeker met het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht. Omdat alle kinderen en jongeren recht hebben op een goede start reikt de sociale dienst samen met het Huis van het Kind vanaf 1 augustus 2021 ‘Terug naar school’-waardebonnen uit aan kwetsbare gezinnen. We hopen zo kwetsbare kinderen en jongeren een hart onder de riem te kunnen steken in de aankoop van kledij, voeding en schoolmateriaal zoals een boekentas, turnpantoffels, mappen, boeken, bureaumateriaal, etc.

Vanaf 1 augustus 2021 kunnen financieel kwetsbare ouder(s) met schoolgaande kinderen, die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming, ‘Terug naar school’-waardebonnen aanvragen. Dit ter waarde van 50,00 euro per schoolgaand kind, schoolgaande jongere of student in het hoger onderwijs. Ook pleegouders hebben recht op deze waardebonnen. De waardebonnen kunnen gebruikt worden bij deelnemende lokale handelaars. Zo geven we niet enkel de kwetsbare gezinnen maar ook onze lokale economie een duwtje in de rug.

Aanvragen kan via huisvanhetkind@oudenburg.be en afhalen kan in het Huis van het Kind zelf (Ettelgemsestraat 39) mits voorlegging van de volgende documenten:
  • een klevertje van het ziekenfonds: een code die eindigt op 1, geeft recht op de verhoogde tegemoetkoming en dus op de waardebonnen;
  • de Kids-ID, de identiteitskaart of een gelijkwaardig identiteitsdocument van het schoolgaand kind, de schoolgaande jongere of de student, of een attest van gezinssamenstelling.