Aanleg fietssuggestiestroken rond schoolomgevingen

22 jun 2022
Om de verkeersveiligheid rond de scholen te verhogen worden door de Vlaamse overheid subsidies toegekend. 

Het aanleggen van fietssuggestiestroken is een van de mogelijke acties. Op deze actie heeft de stad Oudenburg ingetekend. Eerder dit jaar werden al enkele fietssuggestiestroken aangebracht, nu wordt de tweede fase uitgevoerd.

De werkwijze is als volgt. Er wordt een geelachtige slemlaag aangebracht op het wegdek langs de zijkanten, en hier en daar ook over de volledige breedte van de weg. Dit zal uitgevoerd worden door de firma De Groote uit Merelbeke. 

Het is van het allergrootste belang dat dit product, na het aanbrengen, kan uitdrogen en uitharden gedurende 12 uur. Hierbij mag er absoluut niet over de slemlaag gereden worden, noch met de wagen noch met de fiets. Bovendien mag er ook niet op gewandeld worden. 

Daarom vragen we dan ook om de wagen de dag voorafgaand aan de uitvoering buiten de werkzone te parkeren. De aannemer start immers ’s morgens al om 6 uur.

Op vrijdag 24 juni 2022 wordt de weg voorafgaandelijk gereinigd op de verschillende zones. Daarbij zal ook reeds een parkeerverbod gelden.

Hieronder vind je de geplande uitvoeringsdagen per schoolomgeving en per straat.

  • Bekestraat tussen Ettelgemsestraat en Aernoudstraat: maandag 27 juni 2022
  • Demoniemolenstraat en Schoolstraat: woensdag 29 juni 2022
  • Zandvoordsestraat tussen Kasteeldreef en Sint-Pietersstraat: donderdag 30 juni 2022
  • Weststraat tussen Sint-Pietersstraat en Hoogstraat: donderdag 30 juni 2022
  • Oude Brugseweg tussen nummer 90 en Westkerksestraat: vrijdag 1 juli 2022

Tijdens dezelfde periode zullen in de Ettelgemsestraat tussen de Bellerochelaan en de Cottemweg de parkeervakken aangepast worden. Daar zal een parkeerverbod gelden op vrijdag 24 juni en op vrijdag 1 juli 2022.

Deze werken zorgen natuurlijk voor ongemakken. Hopelijk kunnen wij toch rekenen op de nodige flexibiliteit om de noodzakelijke werkzaamheden op een vlotte manier te laten verlopen. 
 
Op donderdag 30 juni 2022 is er in de zone waar er die dag fietssuggestiestroken worden aangelegd ook huisvuilophaling. De huisvuilzakken moeten dus gedeponeerd worden aan het begin van de straat in de Kasteeldreef, Sint-Pietersstraat, Brouwerijstraat, Burgstraat en Mariastraat.

Alvast bedankt voor het begrip. Het stadsbestuur doet er alles aan om deze werken zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Gelieve er wel rekening mee te houden dat de werken bij regenweer niet zullen kunnen worden uitgevoerd.