2e boosterprik voor wie Johnson & Johnson-vaccin kreeg

22 feb 2022
  Facebook  Twitter  Email  Print
Wie een Johnson & Johnson-vaccin kreeg, kan nu ook een herhalingsvaccinatie of 2e boosterprik krijgen. Wil je een extra prik? Dan moet je je registreren.

In België zijn 2 prikken voldoende

Wie het Johnson & Johnson vaccin kreeg, gevolgd door een mRNA-vaccin van Pfizer of Moderna is volgens de Belgische regelgeving volledig gevaccineerd en heeft dus een geldig Covid Safe Ticket. In het buitenland kan dit echter voor problemen zorgen.

In Frankrijk en Duitsland bestaat een volledig vaccinatieschema voor mensen het Johnson & Johnson-vaccin kregen sinds januari 2022 uit 3 dosissen, namelijk het J&J-vaccin gevolgd door 2 mRNA vaccins (boosterprikken). Je moet hier dus 3 prikken krijgen om te kunnen deelnemen aan culturele en sportieve activiteiten of om toegang te krijgen tot horeca.

Een 2e boosterprik na Johnson & Johnson? Registreer je hier

De ministers van Volksgezondheid beslisten om deze mogelijkheid ook in ons land in te voeren. Wie Johnson & Johnson kreeg, kan een extra herhalingsvaccinatie krijgen vanaf 3 maanden na de 2e dosis. Controleer dus op voorhand goed de datum van je 2e dosis (1e boosterprik). 

Je krijgt geen uitnodiging voor deze extra boosterprik. Dit kan enkel na registratie via onderstaande link.

>>> Registreer je hier <<<


De eerste herhalingsvaccins worden toegediend op dinsdag 1 maart.

Meer info over de extra vaccinatie kan je hier vinden.

Kom je langs voor je extra booster? Vergeet dan zeker je identiteitskaart niet.

Heb je vragen?

Contacteer het vaccinatiecentrum via het e-mailadres vaccinatie@gistel.be. Je kan ook terecht in het callcenter via het nummer 050-89 36 99. Het callcenter is elke werkdag bereikbaar van 8.30 tot 12.30 uur en van 13 tot 16.30 uur.