17 mei = Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie

10 mei 2019
Tijd om de regenboogvlag te hijsen want op 17 mei 2019 is het de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Op die dag bestrijden we graag haat met liefde. Over heel de wereld worden er acties gevoerd om solidariteit te tonen met holebi's en transgenders en beleidsmakers attent te maken op holebi- en transfobie. Ook onze stad is begaan met al zijn inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Discriminatie, op welke basis dan ook, vindt het stadsbestuur onaanvaardbaar.

Waarom is 17 mei belangrijk? Één derde van de holebi’s en transgenders maakt fysiek geweld mee, 33% tot 45% van de holebi-jongeren heeft tijdens het opgroeien zelfmoordgedachten, 8 op 10 transgenders heeft al zelfdoding overwogen. 82% van de holebi’s en transgenders geeft aan dat een positief school- of werkklimaat ervoor zorgt dat ze zich goed in hun vel voelen, en daar kan ook jij iets aan doen.

Nieuw dit jaar zijn de ‘rainbowmessageborden’. Je vindt ze op drie locaties in de stad: de bibliotheek, de sporthal en het stadhuis. Alle inwoners, jong en oud, kunnen op deze borden een positieve boodschap achterlaten. Deze zomer worden de borden meegenomen door het Rebus Regenbooghuis West-Vlaanderen naar de Antwerp Pride.
 
Weetje: elke kleur van de regenboogvlag heeft een betekenis: rood = leven, oranje = geneeskracht, geel = zonlicht, groen = natuur, blauw = sereenheid, paars = karakter.