1000 uren buiten spelen

20 apr 2021
De vrijetijdsdiensten dagen de kinderen van Oudenburg uit om 1000 uren buiten te spelen! Speel zoveel mogelijk buiten en kleur je bolletjes om een leuke tekening te creeëren.

Ook dit jaar kan de Buitenspeeldag helaas niet doorgaan. De Buitenspeeldag in Oudenburg trekt jaarlijks gemiddeld 400 kinderen om tussen 13.30 en 16.30 uur samen buiten te ravotten op een wijkspeelplein in Oudenburg dat voorzien is van tal van activiteiten en animatie.  Aangezien de maatregelen het nog niet toelaten om massaal veel volk toe te laten op één plaats, dagen de vrijetijdsdiensten van Oudenburg alle kinderen uit om massaal buiten te spelen. We willen dit evenement natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.

Lukt het om tegen de Buitenspeeldag van 2022 1000 uren buiten te spelen?
Voor elk uur dat je buiten gespeeld hebt, kleur je één bolletje van de 1000 bollen in. In de legende kies je je eigen kleur voor een uur buiten spelen met  vrienden, op een wijkspeelplein, in de natuur, ... Op die manier kan je proberen een leuke kunstwerkje te maken.

Volgend jaar kunnen de kinderen hun eigen kaart meebrengen naar de Buitenspeeldag en worden deze uitgehangen. Op het einde van de dag worden er 10 buitenspeelhelden geloot die een buitenspeelpakket winnen.
 
1000 uren buiten spelen