West-Vlaamse Belevingsmarkt

Kom West-Vlaanderen proeven en beleven in Oudenburg!

Op maandag 18 april 2022 staan West-Vlaamse producten en ondernemers centraal in Oudenburg!

Als stad namen we al heel wat initiatieven om lokaal kopen en beleven te stimuleren en onze eigen handelaars en ondernemers in de kijker te zetten. Dit jaar willen we nog een stapje verder gaan en willen we op Paasmaandag het niet alleen het karakter van onze stad maar ook onze prachtige provincie in de spotlight plaatsen.

Met de ‘100% West-Vlaamse Markt’ willen we op maandag 18 april 2022 in de eerste plaats een platform bieden aan Oudenburgse ondernemers, producenten, ambachtslieden, handelaars, marktkramers, … Uiteraard kunnen we er niet omheen dat ook buiten onze stadsgrenzen prachtige producten worden gemaakt en daarom gingen we aankloppen bij de collega’s van 100% West-Vlaams. Zij nodigen de producenten die hun label dragen ook uit om samen met de Oudenburgse ondernemers een heuse markt uit te bouwen waar jong en oud kan komen onze provincie en stad kunnen komen proeven en beleven!
West-Vlaanderen is meer dan eender welke provincie uiteraard ook bekend voor haar landbouwsector. De combinatie van onze uitgestrekte polders en vruchtbare bodem zorgen er voor dat hier heel wat moois en lekkers groeit! Samen met de landbouwraad en lokale landbouwers dompelen we de bezoekers ook graag onder in de sfeer van een boerderij! Hier kunnen ook de kleinsten onder ons terecht voor heel wat leuke kinderanimatie zoals boerderijdieren, springkasteel, workshops en een tractorparcour!

Dit evenement sluit perfect aan bij de ‘Maand van de Markt’, het vervolg van de ‘Week van de Markt’ die de voorbije jaren in samenwerking met OC West en de Onafhankelijke Orde van West-Vlaamse Marktkramers (OOWVM) georganiseerd werd door de provincie West-Vlaanderen. Deze promotieactie werd op poten gezet om de aantrekkingskracht van de wekelijske West-Vlaamse markten te verhogen en zo een levendige handelskern te creëren. Vorig jaar kon de actie helaas niet doorgaan, maar dit jaar namen maar liefst 49 West-Vlaamse steden en gemeenten - van de 52 die een wekelijkse markt hebben - deel aan de Week van de Markt, wat in deze moeilijke periode een positieve impuls was voor de ambulante handel.

Praktisch

Ondernemers kunnen zicht tot en met 28 februari inschrijven voor de ‘100% West-Vlaamse markt’ in Oudenburg via deze link. Deelnemen is volledig gratis. Wel vragen alle deelnemers echter wel een waarborg van 50,00 euro over te schrijven ter bevestiging en als waarborg. Op maandag 18 april 2022 zullen de aanwezigheden genoteerd worden en dat bedrag wordt vervolgens binnen de 14 dagen door de stad teruggestort. Details hierover vind je op het inschrijvingsformulier.

Meer info op onze website of bij onze dienst Lokale Economie op 059-56 84 73 of lokale.economie@oudenburg.be.