West-Vlaamse Belevingsmarkt

Beleef en proef West-Vlaanderen in Oudenburg!

>> Schrijf je nu in! <<

De West-Vlaamse Belevingsmarkt komt terug op zondag 16 april 2023. Voor de tweede keer staan West-Vlaamse producten en ondernemers centraal in Oudenburg!

Na het succes van vorig jaar willen we met de ‘West-Vlaamse Belevingsmarkt’ op zondag 16 april 2023 in de eerste plaats opnieuw een platform bieden aan West-Vlaamse ondernemers, producenten, ambachtslieden, handelaars, marktkramers, … om hun producten rechtstreeks te laten ontdekken door het brede publiek. Zo denken we de band tussen producent en consument te versterken en ervoor te zorgen dat er bewuster wordt geconsumeerd.

We leven in een wereld in verandering en staan voor heel wat uitdagingen en vaak ligt de oplossing dichter dan we zouden denken. Gezonde en eerlijke producten van eigen bodem waar iedereen gelukkig van wordt, dat is waar we voor staan. Met deze Belevingsmarkt willen we aantonen dat het kopen van lokale producten bijdraagt tot een duurzame toekomst voor onze provincie. Onze lokale economie wordt gedragen door landbouwers, kmo’s, zelfstandigen, mensen die een bijberoep uitoefenen.

Een hart voor de landbouw

West-Vlaanderen is nog meer dan andere provincies uiteraard ook bekend voor haar sterke landbouwsector. De combinatie van onze uitgestrekte polders, vruchtbare bodem en heel wat hardwerkende landbouwers zorgen er voor dat hier heel wat moois en lekkers groeit! Samen met de landbouwraad en lokale landbouwers dompelen we de bezoekers ook graag onder in de sfeer van een boerderij en de korte keten! Hier kunnen ook de kleinsten onder ons terecht voor heel wat leuke kinderanimatie zoals boerderijdieren, oldtimer tractoren, een springkasteel, workshops en een tractorparcour!

Family Fair

Vorig jaar kon iedereen voor de eerste keer kennis maken met de Family Fair. Dit is een initiatief van een aantal Oudenburgse ondernemers die startende ondernemers en mensen met een leuk bijberoep willen samen brengen en leuke evenementen willen op poten zetten. Ook zij kijken er naar uit heel wat onder jullie terug te mogen verwelkomen op hun evenement dat opnieuw deel uitmaakt van de West-Vlaamse Belevingsmarkt.

Maand van de Markt

Dit evenement sluit perfect aan bij de ‘Maand van de Markt’, het vervolg van de ‘Week van de Markt’ die de voorbije jaren in samenwerking met OC West en de Onafhankelijke Orde van West-Vlaamse Marktkramers (OOWVM) georganiseerd werd door de provincie West-Vlaanderen. Deze promotieactie werd op poten gezet om de aantrekkingskracht van de wekelijske Vlaamse markten te verhogen en zo een levendige handelskern te creëren.

Praktisch

Standhouders kunnen zicht tot en met 26 maart inschrijven voor de ‘100% West-Vlaamse markt’ in Oudenburg via deze link. Deelnemen is opnieuw gratis, maar we vragen wel een waarborg van 50,00 euro over te schrijven om de inschrijving te bevestigen. Op zondag 16 april 2023 zullen de aanwezigheden genoteerd worden en vervolgens wordt deze waarborg binnen de 14 dagen door de stad teruggestort. Details hierover vind je op het inschrijvingsformulier.

Indien je meer info wenst, contacteer zeker onze dienst Lokale Economie op 059-56 84 73 of via lokale.economie@oudenburg.be.