Kies voor goedkopere groenere energie ...

24 nov 2014
Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot een beter milieu?Doe dan mee met de vierde groepsaankoop 100% groene stroom van de provincie West-Vlaanderen. Ook de stad Oudenburg ondersteunt dit initiatief. Vanaf 1 december 2014 tot 9 februari 2015 kan je vrijblijvend en zonder enige aankoopverplichting inschrijven.

Maandelijks betaal je een energiefactuur. Heb je er al eens bij stilgestaan dat je op deze uitgave mogelijks kan besparen? Uiteraard door minder energie te verbruiken maar ook door bewust je energieleverancier te kiezen. Veel werk? Toch niet. De provincie West-Vlaanderen biedt aan al haar inwoners de mogelijkheid aan om in te stappen in een groepsaankoop van 100% groene stroom. Jij hoeft je alleen maar in te schrijven voor 9 februari 2015. Zo bied jij je samen met heel veel andere inwoners aan als één aantrekkelijke klant op de energiemarkt. Energieleveranciers kunnen op de online veiling op 10 februari 2015 hun beste bod doen. Je hoeft dus zelf geen prijzen te vergelijken. Na de veiling krijg je een persoonlijk aanbod van de goedkoopste energieleverancier van de veiling. Pas dan beslis je of je van energieleverancier verandert.

Stap voor stap begeleiding

De provincie stelde de firma PriceWise aan om de groepsaankoop te organiseren en je stap voor stap te begeleiden. PriceWise verzamelt de inschrijvingen via www.samengaanwegroener.be. Je vindt er ook een antwoord op de veelgestelde vragen. Heb je nog meer specifieke vragen, dan kan je iedere werkdag van 9 tot 20 uur terecht bij PriceWise via het gratis infonummer 0800-76 101. Na de veiling op 10 februari 2015 krijg jij van hen een gepersonaliseerd aanbod. Dit vergelijkt meteen de veilingresultaten met je huidige contract. Pas dan beslis je of je op het nieuwe aanbod ingaat. Ook bij je overstap kan je rekenen op de helpende hand van PriceWise.

Voor wie?

  • Alle particulieren kunnen gratis deelnemen.
  • Daarnaast ook bedrijven met een jaarverbruik beperkttot 25.000 kWh elektriciteit in laagspanning en 50.000 kWh gas.
  • Bedrijven met een hoger verbruik en hoogspanningsklanten kunnen terecht bij de groepsaankoop van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen. Deze groepsaankoop is echter niet gratis.

Hoe inschrijven?

  • Neem je laatste eindafrekening (12 maanden) van elektriciteit en aardgas bij de hand en schrijf je online in op www.samengaanwegroener.be (doorklikken op provincie West-Vlaanderen). Inschrijven kan tot 9 februari 2015.
  • Heb je geen toegang tot het internet, dan helpt Woonpunt je graag verder. Iedere donderdag van 8.30 tot 12 uur kan je terecht bij het loket van Woonpunt, bureel: De Groote Poorte (Weststraat 33). Indien dit moment niet lukt, kan je ook altijd een afspraak maken (T 059-34 22 70 | E loket@woonpuntinfo.be).
  • Bij de milieudienst van Oudenburg, De Groote Poorte (Weststraat 33).
    Openingsuren: ma – vrij: 8.30-12 uur en ma: 16-18 uur en woensdag 16-17.30 uur.
  • Hou telkens je laatste eindafrekening bij de hand om in te schrijven, zo hebben we meteen alle gegevens om de inschrijving vlot te laten verlopen.

Let op: ook wie bij een vorige editie heeft deelgenomen aan de groepsaankoop moet opnieuw inschrijven. Dit gebeurt niet automatisch.