Karine Taillieu

Karine Tailleu

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Als kleuterjuf in de Vrije Basisschool Heilige Familie in Ettelgem. Op aanraden van een onderwijzer in Zandvoorde volgde ik de opleiding voor kleuteronderwijzeres in Brugge. Twee jaar later stond ik al voor een klasje vol kleuters.


Wat is jouw grootste passie?

Eigenlijk zijn het er twee. Mijn school heeft altijd mijn volledige aandacht gekregen. Van zodra ik voor de klas mocht staan, stond alles in teken van de klas én de school. 

Nu sta ik niet meer voor de klas en ik hoop dat ik me nu weer kan toeleggen op mijn eerste passie: lezen. Tot drie jaar terug las ik heel veel, ik kocht zelf al meer dan 300 boeken, waarvan ik er een 30-tal zelfs nog moet lezen. Zelf houd ik het meest van thrillers en voor de kleuters zou ik voor ‘Dikkie Dik’ kiezen.


Heb je aan al die jaren vol kleuters leuke anekdotes overgehouden?

Tijdens de verbouwingen van de bovenzaal van de school moest ik in één schooljaar zeven keer verhuizen met mijn tweede kleuterklas. Na de laatste verhuis waanden we ons in juni eindelijk in de ‘zevende hemel’.

Door de jaren heen heb ik ook veel grappige uitspraken gehoord van de kleuters. Zo had een kindje na een bosuitstap in Beisbroek thuis verteld dat hij ‘vogels van zand’ had gezien. Hij bedoelde de fazant.


Waarom is Oudenburg zo speciaal voor jou?

De warmte van de vele mensen die ik ondertussen heb leren kennen en de vele ‘hey’s’ onderweg als ik door Oudenburg fiets.