Jaak Lingier

Jaak Lingier 

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Ongetwijfeld door mijn aanwezigheid in de Oudenburgse horeca. Ik ben destijds na een opleiding tot bakker-chocolatier op 21-jarige leeftijd zelfstandig begonnen als chocolatier met het bedrijf Jacali in de Kapellestraat.

Na 20 jaar in de chocolade heb ik het bedrijf verkocht en ben ik op de markt van Oudenburg samen met mijn schoonzus begonnen met bistro-restaurant Louis Clesse. Later kwamen dan nog bistro Jakri en de Jerre. 


Naast de horeca, zijn er nog zaken die je nauw aan het hart liggen?

Ik ben altijd al actief geweest op sociaal en sportief vlak. Zo heb ik jarenlang deel uitgemaakt van de KSA, van jongknaap tot hoofdleider, met als hoogtepunt de alombekende 24-uren volksloop. Aansluitend zat ik in de beheerraad van JOC ‘t Scharnier. Zo hebben we samen Polderrock en Westernrock gerealiseerd.  

Op sportief vlak heb ik altijd al een voorliefde gehad voor voetbal. Bij KWS Oudenburg heb ik alle jeugdreeksen gespeeld om daarna uit te groeien tot afgevaardigde van de beloften en voorzitter. Enkele hoogtepunten voor mij zijn de verschillende succesvolle matchen tegen Cercle Brugge, KV Oostende en Mechelen.

Momenteel ben ik enkel nog supporter bij KWS Oudenburg en afgevaardigde bij KVK Ettelgem. 


Wat is jouw favoriete plek in Oudenburg?

Gezien de verschillende horecazaken die ik hier heb gehad, kies ik sowieso voor de markt in Oudenburg. Ik geniet ook enorm van de kermis die hier jaarlijks doorgaat.

 

Beste lezer

Deze foto is momenteel niet te zien in het straatbeeld. Graag leggen we even uit waarom niet.
Op 13 oktober 2024 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Vanaf 1 juli 2024 geldt een sperperiode en zijn er bijzondere regels van kracht voor overheidscommunicatie en voor de besteding van publieke middelen. Zeker in die periode mogen de communicatiekanalen van de gemeente niet gebruikt worden om een politicus of een politieke partij in de schijnwerpers te zetten. 
Jaak Lingier (voormalig schepen) heeft aangekondigd (opnieuw) kandidaat te zullen zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van een partij die momenteel deel uitmaakt van de meerderheidscoalitie. Deze aankondiging werd ook publiek gemaakt via de lokale pers. 
Je begrijpt dat dit een delicate situatie is die noopt tot extreme voorzichtigheid om elke schijn van partijdigheid te voorkomen.
Daarom dus dat op het paneel op de markt momenteel geen foto te zien is. Dit zou immers als verkiezingspropaganda beschouwd zou kunnen worden.
Deze maateregel doet evenwel geen afbreuk van de verdiensten van Jaak Lingier. Vandaar dat hij op deze pagina wel op foto te bewonderen is. 
Indien ook iemand anders van De Twaalf zou deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen, dan zal ook zijn of haar foto tijdelijk uit het straatbeeld verdwijnen.

Johan Rosseel
Algemeen directeur