Ingrid Claeys

 Ingrid Claeys

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Van de verbroedering tussen Oudenburg en Dietkirchen. Ik heb dit als het ware met de paplepel meegekregen, want mijn vader was één van de grondleggers van de verbroedering.  Later heb ik zelf het voorzitterschap overgenomen van Pierre Paepe en ondertussen zijn we met de hele familie actief hierin. Mijn dochter zorgt voor de derde generatie die daar vriendschappen heeft opgebouwd. We beschouwen elkaar als familie en delen samen veel fijne momenten.


Waar kan jij van genieten in Oudenburg?

Het liefst van al ben ik thuis, daar ben ik echt gelukkig. Daarnaast ga ik graag iets drinken op de markt of voor een wandeling rond de ‘Roksempit’ mag je mij ook altijd opbellen.   Ik geniet ook van de vele verschillende evenementen en activiteiten in onze stad. Zo kijk ik altijd uit naar de jaarlijkse rommelmarkt op 15 augustus, de Belevingsmarkt in april, de mooie toneelvoorstelling van Kaproenken,... Ook als er kermis is in Oudenburg of één van de deelgemeenten, ga ik graag even langs om de sfeer op te snuiven.


Wat staat er nog op jouw bucketlist voor Oudenburg?

We merken dat de verbroedering eerder een iets ouder publiek aantrekt, dus we zouden graag willen inzetten op verjonging en zo de verbroedering zien bloeien bij de jonge gezinnen.  Onlangs zijn we naar Dietkirchen geweest om het 50-jarig bestaan te vieren en er waren toch al vijf jonge gezinnen die meegingen, dus we zijn zeker al op de goede weg!