Frank Tanghe

Frank Tanghe 

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Mijn hele leven ben ik al actief in Oudenburg en dit op verschillende vlakken. Zo was ik jeugdspeler bij KWS Oudenburg en later ook bestuurslid. Daarnaast ben ik vijf jaar voorzitter geweest van JOC ‘t Scharnier en organiseerden we het popfestival Polderrock van 1982 tot 1987.  Al 28 jaar lang ben ik ook voorzitter van wielerclub De Mosquito’s. 

De meeste Oudenburgnaars zullen mij echter kennen als zelfstandig kantoorhouder van Spaarbank Argenta dat ik in 1986 heb opgestart en in 2017 heb overgelaten.


Wat is jouw grootste passie in het leven?

Wielrennen is de rode draad in mijn leven. Al van mijn tien jaar reed ik met een koersfietsje rond en droomde ik ervan om wielrenner te worden. Ik heb gekoerst in alle jeugdcategorieën, dus nieuwelingen, junioren en liefhebbers. Ondertussen volgde ik ook fanatiek alle wielerwedstrijden via radio, televisie en krant. Met De Mosquito’s staan wij in voor de organisatie van de jaarlijkse wielerwedstrijden tijdens de kermisweek in juni. 


Mijn voorliefde voor het wielrennen heeft me ondertussen naar Spanje geleid, in de omgeving van Calpe, de gekende wielerstreek.  Daar ben ik lid van een fietsploeg die wielertoeristen en fietsfanaten begeleidt en hen zo de streek beter leert kennen.

 

Wat staat nog op jouw bucketlist?

Het zou een droom zijn moest ‘De Ronde van Vlaanderen’ eens door Oudenburg passeren.

Overal waar de Tour langskomt, is er een groots volksfeest. Zoiets zou ik nog graag willen helpen organiseren.