Alternatieve Lenteloop

ALGEMEEN

De sportraad organiseert in het voorjaar een alternatieve wandeling en loop in Oudenburg. De alternatieve Lenteloop gaat door van vrijdag 19 maart tot en met zondag 4 april 2021. Beleef een route van 6 of 10 km op een bepijld parcours doorheen Domein de Kluiten met start en aankomst aan Elzenbroek (park ter hoogte van sporthal Ter Beke, Bekestraat 16). Het virtuele startschot wordt gegeven op vrijdag 19 maart om 9 uur. Zowel ervaren lopers als wandelaars kunnen deze route beleven op eigen tempo.

Opgelet! Privédomein De Kluiten is niet toegankelijk tussen 19.30 en 8 uur.

PARCOURSOranje lus : 6 km
Oranje en gele lus: 10 km

Er worden 2 routes/parcours bepijld van 6 en 10 km.
Je kiest zelf je afstand, maar je kan na 4,5 km zelf kiezen om de kleine of grote ronde te doen. Op die manier wordt de afstand van 6 of 10 km bereikt.

De vrije start is ter hoogte van het park Elzenbroek. Een startlijn werd aangebracht op de grond.

MAATREGELEN

Gelieve de geldende coronamaatregelen te respecteren, met de nadruk op volgende regels:

  • Loop of wandel samen in een groep van maximaal 4 volwassen personen. Daarbij wordt nog steeds sterk aangeraden om steeds minimaal 1,5 meter afstand te houden,
  • Na het bereiken van de finish is er jammer genoeg geen gelegenheid om gezellig na te praten over de wandeling/loop. Gelieve dit dan ook te respecteren.
Daarnaast wordt van iedere deelnemer verwacht om tijdens de loop/wandeling steeds de wegcode en de natuur te respecteren.
DEELNAME

De deelname voor deze wedstrijd is gratis.
Verzekering is niet inbegrepen, lopen of wandelen is op eigen risico.

Onder de deelnemers verloten we 10 waardebonnen van plaatselijke handelaars voor een waarde van 25,00 euro. Wens je één van deze prijzen te winnen? Stuur dan vóór 7 april 2021 een selfie van het podium (die opgesteld staat aan de aankomst) samen met een foto van je sportapplicatie waarbij je bewijst dat je het parcours gelopen/gewandeld hebt. Mail dit samen met je naam en woonplaats naar sportdienst@oudenburg.be.

Virtuele competitie voor lopers
  • Competitieve lopers kunnen zich helemaal laten gaan op het parcours. Er wordt een klassement opgemaakt, die op deze website wordt gepubliceerd. Er zijn geen prijzen voor de podiumplaatsen, we houden het virtueel.
  • Om in aanmerking te komen voor het klassement moet je je loop bewijzen aan de hand van een selfie op het podium én een printscreen van je loopapplicatie met je route. Mail dit vóór 7 april 2021 naar sportdienst@oudenburg.be. Vergeet je naam niet te vermelden.
  • Heb je geen loopapplicatie op je smartphone dan kan je er enkele vinden op volgende website: https://www.runnersworld.com/nl/gear/elektronica/g22784333/dit-zijn-de-beste-hardloop-apps/
  • Bekijk hier de virtuele (tussentijdse) klassementen
    >> 6 km <<
    >> 10 km <<
 
Rolstoelgebruiker

Opgepast! Privé domein De Kluiten is moeilijk toegankelijk voor minder mobiele mensen met een rolstoel of buggy.

Als alternatief kun je rechtdoor de Oude Brugseweg vervolgen tot het eerste kruispunt. Sla linksaf voor de 6 kilometer route of rechtsaf voor de 10 kilometer route.