Stadswandeling Oudenburg. Stad in verandering

21 aug 2020

Wandel langs de blikvangers van Oudenburg. De wandeling voert je mee langs een vijftiental plaatsen waar je meer te weten komt over de geschiedenis, weetjes en toekomstplannen van de bijzonderste plekken in het historische centrum. Laat je verrassen door de culturele rijkdom van Oudenburg, haar gebouwen, mensen en tradities. Tijdens of na de wandeling kun je iets drinken op de Markt van Oudenburg of in Bar Abbaye, de pop-upbar op het binnenplein van de Abdijhoeve (tot 31 augustus).

De route bedraagt ca. 1,75 km en start aan het Romeins Archeologisch Museum (RAM) en eindigt aan de Abdijhoeve. De wandeling start op zaterdag 22 augustus en loopt tot eind oktober. Een gratis brochure met korte toelichting en routeplan kan afgehaald worden in het toerismekantoor/RAM (Marktstraat 25). Ze kan ook worden gedownload. Ga hiervoor naar www.oudenburg.be/stadswandeling 

Open Monumentendag zal dit jaar in het teken staan van deze wandeling. Speciaal voor Open Monumentendag wordt deze wandeling ook in de ErfgoedApp van Faro gegoten. Na het downloaden van de wandeling op de smartphone zal de gebruiker per locatie interessante informatie en foto’s aangereikt krijgen. Deze app zal in gebruik blijven nadat de tijdelijke borden weg zijn. 
Erfgoedkring Oudenburg
Marktstraat 25
8460 Oudenburg
T 059-56 84 00
F 059-56 84 00