Nominatie voor Ambassadeurschap Heemkunde Vlaanderen

25 okt 2016
Op de Heemdag in Izegem werden de drie genomineerden voor de eretitel Ambassadeur Heemkunde Vandaag bekendgemaakt. De uiteindelijke winnaar zal bekend gemaakt worden op de jaarlijkse studiedag Heemkunde Actueel op 19 november.
 
‘De titel van Ambassadeur wordt uitgereikt aan een vrijwilliger, vrijwilligersvereniging of actie met, voor of door vrijwilligers die recent heemkunde op een positieve manier bij een breed (nieuw) publiek heeft gebracht’, zegt Fons Dierickx, voorzitter van Heemkunde Vlaanderen.
 
In de loop van de afgelopen maanden heeft een jury zich gebogen over de kandidaturen om een gemotiveerde keuze te maken. De genomineerden, in willekeurige volgorde zijn:
  • Werkgroep Mercurius uit Grobbendonk, die in zeer korte tijd een totaal nieuw élan teweegbracht in het lokale erfgoedlandschap en meteen ook in de ganse provincie Antwerpen.
  • Erfgoedkring Oudenburg, die in het recente verleden heel wat innovatieve activiteiten ontplooide.
  • De Vreedsel uit Lanklaar, een voorbeeld van hedendaags heemkundig werk.
 
Wil je er ook bij zijn als de prijs wordt uitgereikt? Schrijf dan via deze link in voor Heemkunde Actueel, dat zich dit jaar richt op vernieuwende onderzoekstechnieken en methodologieën.
bron: http://www.heemkunde-vlaanderen.be/genomineerden-ambassadeur-heemkunde-vandaag-bekend-3


 
Erfgoedkring Oudenburg
Marktstraat 25
8460 Oudenburg
T 059-56 84 00
F 059-56 84 00