Eliane Vaernewyck

Eliane Vaernewijck  

Waar kunnen Oudenburgnaars jou van kennen?

Waar velen mij van zullen kennen is het café de Sportvriend in Ettelgem dat ik 15 jaar lang heb uitgebaat. Daarnaast geef ik sinds enkele jaren ook les. Zo geef ik linedance in sporthal Ter Beke en breiles in Lokaal Dienstencentrum Biezenbilk.


Wat is jouw grootste passie?

35 jaar geleden, in de periode van de Sportvriend, heb ik de microbe van het linedancen te pakken gekregen en sindsdien gaat dit niet meer weg. Ik hou ervan om les te geven, heb veel geduld en probeer er altijd te zijn voor mijn leerlingen. Daarnaast luister ik ook heel graag naar countrymuziek zoals onder andere The Mavericks.


Wat maakt Oudenburg voor jou zo speciaal en zijn er plekjes waar jouw voorkeur naar uitgaat?

Oudenburg is een zeer mooie stad waar je mooie wandelingen kan maken en waar de mensen joviaal zijn. Zo staan mijn buren altijd klaar om mij te helpen. 

Het Oudenburgs Vaardeken is één van mijn favoriete plekjes waar ik vaak met mijn hond Fleur ga wandelen. Bij Kelly in sportcafé Ter Beke vertoef ik ook graag na de dansles om nog iets te drinken en om even na te genieten met de vrienden.

Mijn vrienden omschrijven mij als iemand die graag een babbeltje slaat en graag lacht en dat kan ik in Oudenburg zeker doen, het is een stad naar mijn hart.