Dries Gilliaert

 Dries Gilliaert

 

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Beroepshalve ben ik productiearbeider bij de Oesterbank in Oostende. Daarnaast heb ik als auteur verschillende boeken uitgebracht bij  uitgeverij Ambilicious. Af en toe geef ik ook lezingen over autisme of psychische kwetsbaarheid in het algemeen. Maar waar de meeste mensen mij van zullen kennen zijn de toneelgezelschappen waar ik bij speel, zoals o.a. Kaproenken in Oudenburg en De Gulden Toren in Gistel.

Wat is jouw grootste passie en hoe is dit ontstaan?

De rode draad in mijn leven is ongetwijfeld het acteren. Al van kindsaf aan kroop ik in de verkleedkoffer van mijn oma, trad ik op op familiefeestjes en speelde ik mee in het schooltoneel. Ondertussen heb ik ook al in verschillende Vlaamse films en series gefigureerd waaronder ‘Onder Vuur’ en ‘Chantal’. 
Gewoon een andere rol aannemen, waar alles duidelijker is dan in de realiteit, daar draait het om.

Wat zijn jouw favoriete plekjes in onze stad?

 Naast de Abdijsite, waar ik in ipso facto jaarlijks met Kaproenken optreed, en de bibliotheek, waar mijn boekvoorstellingen telkens doorgaan, is mijn meest favoriete plekje toch wel heel dicht bij mijn thuis, namelijk het Oudenburgs Vaardeken. Voor mij is dit een soort klein Venetië, een oase van groen dat over het water buigt. Naast het water ligt een heerlijke wandel- en fietsweg die je langs de ene kant naar het Abtsdomein leidt en langs de andere kant naar ‘t Spaans Tolhuis.