De Twaalf

  

 
Voor de tweede editie van deze fietstocht werd begin 2023 de oproep gelanceerd om opmerkelijke of herkenbare personen voor te dragen die al een geruime tijd in Oudenburg wonen en die het verdienen om op de foto te staan.

Uit de inzendingen werden twaalf personen gekozen die uitgenodigd werden voor een interview en een fotoshoot door de bekende Oudenburgse fotograaf Pieter Clicteur. Elk van deze geselecteerden werden ondertussen via de pers en sociale media voorgesteld.

Vanaf maandag 1 juli 2024 wordt de fietstocht rond ‘De Twaalf’ gelanceerd worden waarbij er twaalf panelen in het Oudenburgs straatbeeld zullen verschijnen met de mooie foto’s van de geselecteerden.  
 
De fietstocht start aan de Abdijhoeve en eindigt in het Abtspark. De route is 16 km lang en bewegwijzerd met gele pijlen.
 

Bij de fietstocht hoort een brochure waarin de interviews met de twaalf personen staan alsook een 'Wie is het'-spel voor de kinderen waarbij je één bepaalde zin moet zoeken. Als je met deze zin naar het Romeins Archeologisch Museum (tijdens de openingsuren) komt en de correcte zin doorgeeft, krijgen zowel de kinderen als de volwassenen een attentie.

De brochure voor de fietstocht kan je ophalen op verschillende locaties, telkens tijdens de openingsuren:

  • Sporthal Ter Beke (Bekestraat 16)
  • Romeins Archeologisch Museum (Marktstraat 25)
  • Stadhuis Oudenburg (Weststraat 24)
  • Bibliotheek Oudenburg (Hoogstraat 17)

Vergeet zeker ook niet om eens langs te gaan bij de bibliotheek, want daar vind je telkens de favoriete boeken terug van onze twaalf.

Hieronder vind je alvast een overzicht terug van de twaalf geselecteerden alsook het plan met de route: