Zomervakantie

12 juni 2020

Hoera! De Oudenburgse kinderen kunnen tijdens de zomervakantie genieten van een coronaproof vakantieaanbod! Buitenschoolse kinderopvang De Kikker, speelpleinwerking De Tunne en de sportdienst hebben een mooi aanbod uitgewerkt. Het wordt sowieso een onvergetelijke vakantie!

Zoals elke zomer is er in Oudenburg een gevarieerd aanbod van kampen, speelpleinwerking, tienerwerking en buitenschoolse kinderopvang. Vanaf maandag 15 juni 2020 om 12 uur kan iedereen inschrijven via het online inschrijvingsplatform i-School

Nieuw is dat voortaan voor alle activiteiten voorafgaandelijk dient te worden ingeschreven, dus ook voor speelpleinwerking De Tunne. In het kader van de coronamaatregelen dienen er namelijk wekelijks vaste contactbubbels te worden gecreëerd wat enkel mogelijk is mits inschrijving. Bovendien kunnen ouders slechts kiezen voor één opvanginitiatief per week per kind. Verschillende opvangvormen combineren in dezelfde week is volgens de richtlijnen niet mogelijk. Omwille van de coronamaatregelen wordt bovendien ook de opvang voor en na sportkampen en speelpleinwerking deze zomervakantie georganiseerd op de locaties zelf.

Om meer kinderen opvangmogelijkheden te bieden, werd afgelopen maanden ook gewerkt aan de oprichting van ‘Speelweken’ tijdens de traditionele sluitingsperiode van BKO De Kikker. Dit betekent dus concreet dat ouders ook in deze periode voortaan op een gevarieerd speel- en activiteitenaanbod kunnen rekenen.

Om je in te schrijven voor het zomeraanbod moet je jouw gezin eerst registeren via het i-School platform. Dit kan je best al op voorhand doen! Surf hiervoor naar www.oudenburg.be/i-school. Heb je hulp nodig, dan kan je op dinsdag 16 en 23 juni 2020 van 16 tot 19 uur terecht bij onze vrijetijdsmedewerkers. Zij zullen even het loket van de dienst burgerzaken op het stadhuis overnemen.
 
In onze zomervakantiefolder vind je het volledige aanbod terug. Sport en speel jij deze zomer mee in onze bubbel?