Steunmaatregelen voor ondernemers en werkgevers

De maatregelen in functie van het coronavirus hebben onvermijdelijk gevolgen voor de economie. Verschillende overheden nemen maatregelen om ondernemers een duwtje in de rug te geven in deze moeilijke tijden. Hieronder geven we een overzicht.

Steunmaatregelen Vlaamse Regering

De Vlaamse overheid voorziet in verschillende steunmaatregelen (waarvan de Corona hinderpremie de meest bekende is). Meer informatie vind je via onderstaande links: 
VLAIO deelt een beperkte set van gegevens over de corona hinderpremie en/of de corona compensatiepremie met enkele geïnteresseerde steden of gemeenten. Om in extra steun voor getroffen ondernemingen te kunnen voorzien, heeft de stad Oudenburg een overeenkomst aangegaan met VLAIO betreft de gegevensuitwisseling. Deze overeenkomst kan je onderaan deze pagina vinden. 

Er is ook een hulplijn specifiek voor ondernemers: 0800 20 555 of info@vlaio.be.

Steunmaatregelen federale regering

 Ook de federale regering voorziet steunmaatregelen. Deze maatregelen komen vanuit de federale overheidsdiensten economie en financiën. 

 

Steunmaatregelen bankensector (Febelfin)

De financiële sector denkt ook mee en vraagt om tijdig contact op te nemen met jouw bankier. Zij kunnen helpen om tot een persoonlijk traject te komen, maar dit kan niet meer als als de financiële problemen onoverkoombaar zijn.
Tijdig contact opnemen is dus de boodschap!

Steunmaatregelen sociale zekerheid

Zowel voor werkgevers als zelfstandigen zijn ook op het vlak van sociale zekerheid enkele steunmaatregelen uitgewerkt. Meer info hierover: www.socialsecurity.be/site_nl/general/coronavirus/index.htm.

Andere nuttige links