Chris Lamote

 Chris Lamote
 

Stel jezelf even kort voor.

Ik ben geboren en opgegroeid rond de Keignaert in Oostende. In 1987 ben ik gehuwd en ondertussen ben ik vader van twee flinke zonen en sinds twee jaar trotse ‘pépé moteur’ van een kleinzoon en kleindochter.

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Onherroepelijk door het werk als wijkagent in Oudenburg. Ik zette me vaak in bij evenementen zoals wielerwedstrijden, kermissen, rommelmarkten,... Kortom alles waar er van de politie een dienstbetoon wordt gevraagd om de openbare orde te bewaren en alles veilig te laten verlopen, maar ook om te bemiddelen, oplossingen aan te reiken en om een bijdrage te leveren tot een goed verloop van de activiteit. 
Anderzijds moet je vaak als politie-inspecteur tussenkomen bij conflicten, geschillen, klachtendossiers of wanneer men slachtoffer wordt van misdrijven of ongevallen en zich tot de politie wendt. Dergelijke situaties scheppen een band en als je het goed doet, weten de mensen dit te appreciëren en blijven ze je herinneren.
 

Wat is jouw grootste passie in het leven?

Naast politie-inspecteur zijn heb ik altijd een grote interesse gehad in mechaniek en techniek en dan in het bijzonder auto’s en autosport. Mijn schoonvader en schoonbroer waren liefhebbers van het autoracen en dan in het bijzonder de circuitraces in Zolder en Francorchamps. Tijdens vrije weekends zakten we vroeger met ons gezin vaak al eens af naar het circuit in Zolder en zo is de interesse gegroeid. Net daarom zou ik de terugkeer van de Rally van Ettelgem heel enthousiast en met met open armen onthalen.