Burensportdienst MIVOS

De burensportdienst van het Midden Vlaams Overleg voor de Sport, afgekort Mivos werd in 1997 opgericht. In 2003 werd de burensportdienst omgevormd tot een intergemeentelijke vereniging. Momenteel bestaat Mivos uit 6 gemeenten namelijk Diksmuide, Houthulst, Ichtegem, Koekelare, Kortemark en Oudenburg.

Doel

Door samenspraak en ideeënuitwisseling komt men tot een optimale samenwerking. Dit resulteert zich in gemeenteoverschrijdende sportmanifestaties. Enkele voorbeelden van concrete actiepunten en samenwerkingsdomeinen zijn de onderlinge logistieke ondersteuning, het organiseren van vormings- en infoavonden, sportstages en sporttechnische opleidingen, het gezamenlijk inspelen op provinciale en landelijke acties, het uitwisselen van informatie, kennis en ervaring.

Promotionele activiteiten

Triatlon voor starters

Op zaterdag 18 mei 2024 wordt de 14de editie van de '1/8 triatlon voor starters' georganiseerd in Diksmuide. Deelnemen kan individueel, met het gezin of in team. Op het programma staat er 500 meter zwemmen in het zwembad, 20 km fietsen en ten slotte 5 km lopen.

Voorafgaand is er nog een kidszwemloop. Kinderen uit de lagere school kunnen deelnemen aan de kidszwemloop. De kinderen starten met zwemmen in het zwembad en lopen vervolgens 500m, 850m of 1.200m (afhankelijk van de leeftijd). 

Voor info en inschrijvingen kan je terecht op bijgevoegde link www.diksmuide.be/sport.

Start-to-triatlon

Tien weken vóór aanvang van de de triatlon wordt in Diksmuide een start-to-triatlon georganiseerd.

Voor info en inschrijvingen kan je terecht op bijgevoegde link www.diksmuide.be/sport.

G-sportdag

Op donderdag 23 mei 2024 organiseert burensportdienst MIVOS voor de derde keer de G-sportdag. 

Voor info en inschrijvingen: G-sportdag Mivos

Ladies Night

In 2024 zal deze plaatsvinden in Ichtegem op 14 juni. Deze sportieve manifestatie is toegankelijk voor alle dames die minimum 16 jaar zijn.

Voor info en inschrijvingen: Ladies Night 2.0 - Gemeente Ichtegem

ROMAN DUO RACE

Volgende editie vindt plaats op zondag 23 juni 2024 op het domein Ettelgheem, Vijfwegstraat 36 - 8460 Ettelgem.

Voor info en inschrijvingen kan je hier terecht.

Geen resultaten gevonden.