Updates

------------------------------------------------------------

11/04/2017 - 14.03 uur
Tijdens de paasvakantie liggen de werken in de Westkerksestraat even stil. Op 18 april 2017 worden de werkzaamheden hervat. Er blijven nog 180 werkdagen te gaan. Na de aanleg van de droogweerafvoer (voor het afvalwater) is het nu de beurt aan de regenwaterafvoer. De huisaansluitingen zullen worden gerealiseerd naarmate de aanleg van de regenwaterafvoer vordert. Tegen half juni zou het eerste stuk van de Westkerksestraat, dat nu volledig is opgebroken, normaal gezien afgewerkt moeten zijn, met uitzondering van de toplaag die pas zal worden aangebracht na de voltooiing van het ganse traject. Na de afwerking van deze fase zou het mogelijk moeten zijn om het kruispunt Nieuwstraat-Redinnestraat-Papperstraat opnieuw open te stellen.

Opgelet! Vanaf 18 april 2017 wordt ook de Kanaalstraat in Gistel afgesloten voor alle verkeer, zeker tot aan het bouwverlof. Voor het doorgaand verkeer is een omleiding voorzien via de A10 en E40.

------------------------------------------------------------

24/02/2017 - 11.45 uur
Vanaf maandag 27 februari 2017 wordt de Westkerksestraat ter hoogte van huisnummer 45 volledig onderbroken voor de start van de wegenis- en rioleringswerken. Er zal vanaf de Nieuwstraat in beide richtingen geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn. Gelieve de omleidingen te volgen.

Waar er niet gewerkt wordt kan het verkeer terug in beide richtingen rijden, bijvoorbeeld van de Hoogstraat tot aan de Nieuwstraat. Opgelet, dit maakt ook nog altijd deel uit van de werfzone. Het verkeer is er enkel mogelijk aan gematigde snelheid en uitsluitend voor lokaal verkeer.

In de Zeeweg blijft het eenrichtingsverkeer gelden. Ook de Noordstraat wordt eenrichtingsverkeer vanaf de brug over de snelweg tot aan de Oude Gistelseweg.

De Lijn
De buslijnen 21 en 23 krijgen vanaf maandag 27 februari 2017 ook een aangepaste dienstregeling. Hierdoor worden een aantal haltes tijdelijk niet bediend.

Lijn 21 Oostende – Oudenburg – Eernegem
De haltes Westkerke Nieuw Kwartier, Oudenburgstraat en Kerk (richting Eernegem) kunnen niet langer bediend worden. De vervanghaltes bevinden zich in de Eernegemsestraat ter hoogte van de ovonde (richting Eernegem), in de Zeeweg ter hoogte van de Oude Brugseweg (richting Oudenburg) en in de Zeeweg ter hoogte van de Aernoudstraat (richting Oudenburg).

Lijn 23 Oostende – Oudenburg – Westkerke
De ritten van lijn 23 worden naar aanleiding van de werken beperkt tot Oudenburg Plaats. De haltes Westkerke Nieuw Kwartier, Oudenburgstraat, Kerk en Gemeentehuis kunnen vanaf 27 februari 2017 en tot het einde van de werken niet langer bediend worden.

------------------------------------------------------------

02/12/2016 - 12.33 uur
Vanaf maandag 5 december 2016 start aannemer Vansteenkiste met werken in de Goedeboterstraat. Doorgaand verkeer is moeilijk maar mogelijk.

Vanaf maandag 12 december 2016 wordt gewerkt in de Goedeboterstraat vanaf de Westkerksestraat tot aan de Rozenlaan. Hierbij is geen doorgaand verkeer mogelijk.

Na het bouwverlof, vanaf maandag 9 januari 2017, zal de Goedeboterstraat vanaf de Westkerksestraat tot en met de Inkweg afgesloten zijn. Ook dan is er geen doorgaand verkeer mogelijk.
 
------------------------------------------------------------

28/10/2016 - 14.16 uur
Vanaf maandag 7 november 2016 start de aannemer Vansteenkiste met de aanleg van de nutsleidingen aan de pare kant in de Westkerksestraat.
Het zal duren tot eind januari 2017 om alle overkoppelingen en aansluitingen te verwezenlijken.
Het verkeer werd ondertussen al naar de andere kant van de weg geleid. Ook de fietsers dienen langs de andere kant van de rijbaan te rijden.
 
------------------------------------------------------------

24/08/2016 - 9.56 uur
Vanaf heden is aannemer Vansteenkiste gestart met graafwerken van net voor de autostradebrug tot aan de Oude Gistelseweg. Hierbij wordt een nieuwe gasleiding aangelegd. Deze werken zullen eind september afgewerkt zijn.

------------------------------------------------------------

16/06/2016 - 11.09 uur
Vanaf maandag 20 juni 2016 zal de Nieuwstraat op de grens met de Westkerksestraat opengebroken worden voor het plaatsen van een nieuwe gasleiding. De onderbreking zal een drietal weken duren. De doorgang zal voor alle verkeer onmogelijk zijn.

------------------------------------------------------------

23/05/2016 - 11.00 uur
Vanaf woensdag 25 mei start aannemer Vansteenkiste met het lassen van de gasbuizen aan de onpare kant. Hierdoor zullen de inwoners enkele weken niet op hun oprit kunnen.
De handelszaken zullen wel bereikbaar blijven.

------------------------------------------------------------

20/04/2016 - 11.21 uur
Ter hoogte van het kruispunt Nieuwstraat- Groeningestraat moet de N.V. Carlo Vansteen­ kiste- Mylle, aanpassingswerken uitvoeren aan de waterleiding. Deze werken gebeuren in opdracht van de Watergroep en kaderen in het wegeniswerk van de Westkerksestraat.

De werken zijn gestart op 18/04/2016 en zullen vermoedelijk 8 werkdagen duren. In een latere fase zal er nog een eindkoppeling gebeuren in de Groeningestraat. Voor deze eindkoppeling zal er enkel plaatselijk hinder zijn bij uitvoering. Voor de werken die nu in uitvoering zijn, moet het éénrichtingsverkeer in de Groeningestraat opgeheven worden. Bijgevolg is de wijk enkel bereikbaar via de Westkerksestraat.

------------------------------------------------------------

13/04/2016 - 12.10 uur
Naar aanleiding van de werken in de Westkerksestraat worden vanaf maandag 18 april 2016 tot het einde van de werken andere opstapplaatsen voor de bussen van De Lijn voorzien.

Volgende haltes worden tijdens de werken niet bediend:
- Oudenburgstraat, d.i. in de Westkerksestraat ter hoogte van nummer 108 (richting Oudenburg)
- Nieuw Kwartier, d.i. ter hoogte van de Nieuwstraat/Redinnestraat (richting Oudenburg)

Volgende tijdelijke haltes zijn voorzien:
- Zeeweg ter hoogte van de Oude Brugseweg (richting Oudenburg)
- Zeeweg ter hoogte van de Aernoudstraat (richting Oudenburg)

------------------------------------------------------------